Tripolis

palma1
Mika Waltaria käsittelevät tutkimukset ovat vaienneet kesän 1928 käänteentekevistä tapahtumista. Tiedetään, että nuori Waltari sai Pariisissa valmiiksi läpimurtoromaaninsa Suuri illusioni, mutta totuus kansainvälisestä bestselleristä, Sinuhe egyptiläisestä, ja komisario Palmusta on jäänyt historian hämärään.

Historiantutkimusta ja sarjakuvaa yhdistävä Tripolis: Suuri illuusio kertoo yhdestä 1900-luvun suurimmasta taidevarkaudesta, jonka taustalla oli fasistien surrealistinen pyrkimys kirjoittaa uusiksi koko antiikin historia. Mutta kuka varasti ja mitä, vai pelastiko varas tahtomattaan historian? Entä mitä tekemistä kolmipäisen sirkusaasin arvoituksella on Tripolista riivaavan epidemian kanssa? Ja kuka murhasi rouva Scorzin?

palma1Päättömät rikokset uhkaavat hautautua ikuiseen hiekkamyrskyyn, ellei ispettore Palma selviä traumastaan.

Tarina on Samuli Arkon käsialaa, kuvitus Markku Metson mestarillista kynän jälkeä. Kustantaja on toistaiseksi tuntematon, mutta ispettore Palma tutkii asiaa. Tripoliksen  uskotaan ilmestyvän vuonna 2017 ja jatko-osan kerrotaan valmistuvan vuodeksi 2019.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut Tripoliksen toteuttamista, sekä kirjoittamista että kuvittamista. Kiitos Taikelle jo tässä vaiheessa.